Lovasság Lovas Iskola Tanfolyam

Kedves Ervin!

 

Őszintén szólva az első kurzus felülmúlta a várakozásaimat azzal együtt is, hogy én voltam, aki megkerestelek, hogy taníts minket. Örülök,  hogy az Élet hozzánk vezérelt , és hogy megismerhettelek.

Sokat próbálkoztam eddig természetes lókiképzőkkel, de eddig senki sem adott ennyire tiszta , jó értelemben vett egyszerű látásmódot. Technika helyett  gondolkodásmódot tanultam.

Mi az amit tanultam?

 Ne vigye el a gondolkodásomat a jelen pillanatról, ami a ló és köztem megtörténik valamiféle elv, sablon, hogy " így kell csinálni" . Olyan misztifikált gondolat sem, hogy " ez a ló ilyen és olyan", ne ruházzam fel emberi tulajdonságokkal ...

A jelenben lévő EGYENSÚLYT keressem, annak megtalálására irányuló lépéseket tegyek önálló gondolkodás, kreativitás útján és pont. Nem többet gondolni és nem is kevesebbet. Figyelni és mindig kiegyensúlyozni azt, amit tapasztalok. Ez egy TERMÉSZETES látásmód, sallangoktól, varázslásoktól mentes tiszta figyelmen alapul, amihez jó kapaszkodók az Általad tanított gyakorlatok. Ebből a természetes látásmódból természetes , helyénvaló együttműködés jöhet létre, ha jól csinálom. Azt gondolom, ha erre figyelek, akkor ez hozza magával az ELENGEDETTSÉGET, lóban és önmagamban egyaránt.

Ami nagy örömmel tölt  el, hogy úgy látom, kaptam egy olyan szemléletmódot, amivel önmagam boldogulhatok, az eddig tanult technikákkal ellentétben ez a gondolkodásmód ad egy olyan lehetőséget, hogy belülről , önállóan alakítsam ki amit szeretnék. Nem a külső elemek használatával érjek el látszólagos eredményeket, amik esetlegesen zsákutcát is jelenthetnek. Persze az önállóságot nem úgy értem, hogy nincs szükség Mesterre, külső kontrollra, mert azt, hogy jól csinálom, jól gondolom-e rendszeresen ellenőrizni kell szerintem. 

Nagyon szerettem, hogy a gyakorlatokat mi magunk csináltuk és csak indokolt esetben vetted át a lovat, amiből szintén rengeteget lehetett tanulni. 

Nagyon érdekes és elképesztően hatékony módszer, hogy látszólag sokat pihentünk, finom , egyszerű dolgokat csináltunk mégis látványos eredmények születtek . A könnyedség hatalmas erénye volt a kurzusnak számomra. Nagyon tetszett a zenére dolgozás is.

Ami nekem kicsit hiányzott, hogy az elméleti részt nem volt lehetőségem olymódon lejegyzetelni, ahogy szerettem volna.  Sok olyan dolog hangzott el, amit szívesen leírtam volna, hogy később segítségképp visszanézhessem. 

 

Mindezzel együtt valódi felemelő élmény volt tanulni Tőled. Várom a folytatást. 

Hálásan köszönöm.

 

Berzsenyi Krisztina